Yrkesutgång skogsmaskinförare.

Yrkesutgång skogsmaskinförare

Yrkesutgången för dig med ett intresse för arbete med skogsmaskin.

Du lär dig avverkningsarbete med moderna skördare, kranteknik, skogsmaskinens motor- och maskindelar. Du lär dig grunderna inom modernt skogsbruk och kommer att erhålla de kunskaper och färdigheter som behövs för att kunna arbeta som produktiv skogsmaskinförare.

Kurser du läser inom utgång skogsmaskinförare

  • Skogsskötsel 2
  • Avverkningsmaskiner
  • Skogsmaskiner - specialisering
  • Serviceteknik naturbruk 1

Du får fördjupad och gedigen förarutbildning för skotare och skördare och grundläggande kunskaper inom service och reparation som behövs för att kunna arbeta som produktiv skogsmaskinförare direkt efter gymnasiet i en bransch som har ett stort behov av utbildade och duktiga maskinförare.

Modern utbildning

På skolan har vi en modern maskinpark med 3 skördare och tre skotare, som kontinuerligt uppdateras för att eleverna ska vara väl förberedd när yrkeslivet tar vid. I vårt simulatorrum har vi sex högteknologiska simulatorer där du som elev kan öva under kontrollerade former. Simulatorkörning är ett bra sätt att öva grunderna i maskinkörning för att du ska vara väl förberedd när det är dags att kliva in i den riktiga maskinen.

Individuellt val

Inom ramen för individuellt val kan du läsa programfördjupningskurser från andra gymnasieprogram. För att kurser skall starta krävs det en viss gruppstorlek. 

Gymnasiearbete

I årskurs 3 gör du ett examensarbete på 100 poäng inom din valda yrkesutgång.